diumenge, 7 d’octubre del 2012

Programari


Katamotz Lectura 2.0 »
És un programa de programari lliure per a Windows i Ubuntu que ajudarà als alumnes a millorar el seu procés de lectura. Ofereix activitats per treballar la ruta fonològica i la ruta lèxica.
PDLE 2.0 - »
La Pizarra Dinámica de Lectura és un innovador programari per a l'aprenentatge i l'automatització de la lectura. Permet treballar amb textos digitals, "animar-los" i ressaltar lletres amb colors. És una eina molt motivadora i eficaç per a la rehabilitació de la lectura.

Agil Read »
Programari autodidacta de velocitat lectora.

ZAP Reader »
Programa gratuït d’entrenament de la velocitat lectora.

Spreereader »
Programa lliure i gratuït per millorar la velocitat i comprensió lectores.

Claroread »
Programa informàtic per a l'alumnat amb dislèxia.

QUÍDAM »
Programa informàtic que permet estructurar i seqüenciar frases utilitzant el diccionari d'accions en imatges.

WIN-ABC »
És un programa educatiu format per un gran nombre d'activitats per treballar les tècniques instrumentals de lectoescriptura i matemàtiques. A més, hi podem trobar altres activitats més lúdiques, encara que igualment educatives, que es poden intercalar amb les tècniques instrumentals. El programa té eines i possibilitats de configuració que permeten personalitzar-lo i adaptar-lo a les característiques i necessitats de cada nen. Ara se'n presenta una nova versió de 32 bits que permet: introduir qualsevol paraula i associar-la amb la seva imatge i so; construir arxius de frases amb l'estructura S-V-O; associar lletres amb un dibuix de la base de dades; personalitzar totes les activitats que formen una sessió; elaborar sessions independents i exportar-les a altres ordinadors, amb la qual cosa es fa possible l'intercanvi d'experiències entre el professorat; introduir nous idiomes, actualment en té quatre: castellà, català, anglès i basc (si algú s'anima a fer-ne la traducció al gallec es pot posar en contacte amb l'autor); i més ajudes per a l'alumne, utilitzant el programa indistintament amb el ratolí o amb el teclat.

Comprentics »
Castellà
Comprentics és un programa que integra la formació del professorat en l'àrea de comprensió lectora al costat d'un curs desenvolupat a la plataforma educativa de Didàctiques Digital, dissenyat per ser tutoritzat pels professors certificats en el programa. Els resultats que s'obtenen presenten una millora de la comprensió i velocitat lectora de 3,7 vegades de mitjana en l'índex d'eficiència lectora. El programa comprentics s'ha dissenyat per aplicar en 5 º i 6 º d'Educació Primària i el primer cicle d'ESO.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada